אחד הגורמים הבולטים לנזילות שחודרות לבית הוא הגג. גג שאינו אטום היטב יכול להוביל לפגיעה בחלק הפנימי של הבית. בנוסף, גג דולף עלול להוביל גם לנזילות על שכני המבנה ולכן, יש לאטום את הגג היטב. ריכזנו לפניכם את כל התשובות לשאלות: מתי נכון לאטום את הגג? אילו חומרי איטום קיימים ומה מתאים לכם? וכמובן, כמה זה עולה?
איטום גגות בירושלים – מתי הזמן הנכון?
יש חשיבות לתזמון של עבודות איטום בירושלים מהסיבה הפשוטה, ככל שתהליך האיטום יהיה קל יותר כך הוא גם יהיה אפקטיבי יותר. המטרה היא לא לחכות עד שהגשם יעשה את שלו או עד שתתחילו לראות רטיבויות ונזילות בבית שלכם, אלא להקדים תרופה למכה. תזמון נכון של עבודת איטום יעשה הבדל גדול, ויש לקחת בחשבון שבזמן החורף הביקוש גדול וכך גם המחיר מתייקר. לכן, הזמן הנכון ביותר לבצע עבודות איטום הוא לפני תחילת החורף, במהלך הקיץ או הסתיו. יתרון נוסף של ביצוע עבודות איטום גגות בזמן הקיץ הוא שחומרי האיטום צריכים להתייבש, וככל שיש גשמים ולחות כך התהליך מורכב יותר והתוצאה תהיה בהתאם. זכרו, הגג שלכם מתפקד כמו קיר חיצוני, הוא חשוף לגשמים ולהצטברות של מי גשם ולכן, איטום גגות בזמן נכון ובצורה נכונה יכול להבטיח שמירה על הבית שלכם לתקופה ארוכה.
חומרי איטום ומחירים
ישנם לא מעט חומרי איטום כאשר כלל החומרים מתחלקים לשתי קבוצות: חומרים ביטומניים וחומרים פוליאוריטנים:
חומרים ביטומניים: חומרים אלו דומים בתכונותיהם לחומרים פוליאוריטנים, עם זאת יש הבדל מהותי והוא שאותם חומרים מכילים ביטומן. תוספת זו מעניקה גמישות משמעותית לחומרי האיטום. חומרים אלו יכולים להתבסס על מים או על בסיס סולבנטיים. חומרים ביטומניים נחשבים לפופולריים יותר ומתאימים יותר לאיטום גגות. חומרים פוליאוריטנים: חומרים אלו נחשבים לעמידים מאוד, הם סמיכים יחסית ומורכבים בדרך כלל על בסיס מים. חומרים אלו הם חד רכיביים ולכן יש לערבב אותם עם רכיבים נוספים בשטח.
איך נדע במה להשתמש? כדי לדעת במה להשתמש קבלן האיטום צריך תחילה לראות מהן האפשרויות העומדות לרשותו. לא ניתן לערבב בין שני סוגי חומרי האיטום מכיוון שהם דוחים זה את זה. חומרים פוליאוריטנים מתאימים למרפסות, גגות, מרזבים, מעקות וגם לצורך תיקון של יריעות ביטומניות. עם זאת, בדרך כלל השימוש הפופולרי יותר יהיה עבור איטום פנימי ותת קרקע. חומרים ביטומניים הם הפופולריים יותר כאשר מדובר על איטום גגות, בדגש על איטום באמצעות יריעות ביטומניות.
כמה זה עולה?
כדי לקבל מחיר מדויק על בעל המקצוע לבחון את האפשרויות העומדות לרשותכם בתור צרכנים. המחיר נקבע לפי מורכבות העבודה, האם נדרשת עבודה בגובה (פיגומים, סנפלינג וכד'), תיקוני בטון, הכנת תשתית הגג כולל הרמת מתקנים, דודי שמש, מזגנים ועוד. ריכזנו לפניכם את שיטות האיטום השונות עם טווח מחירים ממוצע:
- יריעות ביטומניות – כאמור, מדובר על השיטה הפופולרית ביותר. בשיטה זו אנחנו מלחימים יריעות ביטומניות לגג המבנה, היריעות בעובי 4 מ"מ או 5 מ"מ. שיטה זו נחשבת ליעילה וככל שתהיה מורכבת היטב כך היא תוכל לשרת את הלקוח לתקופה של 10 שנים ומעלה. המחיר של איטום ביריעות ביטומניות מתחיל מכ-90 ש"ח למ"ר.
- איטום בזפת – איטום בזפת נחשבת לשיטה מיושנת, עם זאת עדיין יש בחירה להיעזר בה. החיסרון המהותי של שיטה זו היא התחזוקה. יש לחדש את האיטום אחת להחל משנתיים. עם זאת, היתרון הוא המחיר. המחיר של איטום בזפת מתחיל מכ-35 ש"ח למ"ר.
- איטום בחומרים פוליאוריטנים – איטום בחומרים פוליאוריטנים בעל יתרונות רבים, במיוחד בכל הנוגע לגמישות החומר ואפשרויות התקנה שונות. המחיר של איטום בחומרים פוליאוריטנים נע בטווח מחירים זהה של יריעות ביטומניות ולרוב ישרת את הלקוח לתקופה של חמש שנים ומעלה.