כל מי שמבקר בשוק מחנה יהודה בירושלים לא יכול לפספס את האריזות המעוצבות של חלאתי ואת התורים בכניסה למסעדה. חלאתי, שנפתחה על רקע משבר הקורונה הפכה בתוך חודשים ספורים לסיפור הצלחה מסחרר שעליו חתומים בני הזוג אמרי משה ותאיר גרתי.
חלאתי הפכו את החלה של יום שישי לארוחה בכל השבוע. "אנשים רגילים לאכול חלות רק בשבתות ואנחנו מוכיחים שאפשר לאכול חלות בכל ימות השבוע. החלה שלנו כוללת מרכיבים טעימים במיוחד – שניצל, חציל מטבוחה, ולכן היא זכתה להצלחה כל כך גדולה. בנוסף, אנחנו מעניקים יחס אישי ומבחינתו כל לקוח הוא כמו משפחה".
ישבנו לראיון עם תאיר גרתי ואמרי משה, בעלי חלאתי שמספרים על הצלחה, זוגיות ותוכניות לעתיד.
תאיר ואמרי, ספרו לי על חלאתי.
"את חלאתי הקמנו בתחילת הקורונה, שנינו יצאנו לחלת וחשבנו איך לצאת מהמצב הקיים.
שמנו שעון מעורר ל-08:00 בבוקר והתחלנו במסע חיפוש אחרי חלות, אז בזמנו לא היה ניתן למצוא חלות באמצע שבוע… חזרנו לבית עם מצרכים, חילקנו את העבודה בנינו והעלנו תמונה לאינסטגרם, משם הכל היסטוריה".
איך אתם מעכלים את סיפור ההצלחה שלכם? האמנתם בתחילת הדרך שתצליחו כך?
"תמיד האמנו בחלאתי, גם בימים לא קלים, ידענו שיש לנו משהו טוב ביד. הנוסחה הייתה פשוטה, להתמיד. עם הזמן הבנו שאם אנחנו קמים כל בוקר למשהו שאנחנו אוהבים, אנחנו בדרך הנכונה. הכמויות החלו לגדול ברוך ה׳ וזה עבר מפה לאוזן, מחיילים רעבים עד לאמהות שמצאו פתרון לארוחת צהריים".
איך משלבים זוגיות ועבודה אינטנסיבית?
"הזוגיות שלנו לא רגילה, אנחנו 24/7 ביחד, חווים הכל מהכל יחד, אין לנו את הרגע שכל אחד חוזר מהעבודה ואז משלימים פערים,
אנחנו הולכים וחוזרים ביחד. החוויות שאנחנו עוברים יחד העצימו את הזוגיות שלנו ולמדנו להכיר אחד את השנייה בצורה מהירה ובריאה. לפרגן אחד לשני ובעיקר לדעת איפה השני יותר חזק ולתת את המרחב".
איפה נראה את חלאתי בעוד 5 שנים?
"בעזרת ה', את חלאתי נראה בעוד 5 שנים עם 2,3 סניפים. קיבלנו לא מעט הצעות לזיכיונות, חשוב לנו לשמור על השם שיצרנו קודם כל".
איך מייצרים ממוצר שנחשב ״רגיל״ כזה טעם מיוחד שגם אותי הצליח למכר?
"הוספנו נגיעות אחרות שלא תמצאו בכל חלה עם שניצל, צ׳ימיצ׳ורי סביר להניח שתראו על בשר יותר, לימון כבוש וקונפי שום לוקח לאנשים זמן להתרגל אבל מה ביס הראשון מבינים שיש פה משהו מיוחד, ובעיקר לא מוותרים על חומרי גלם איכותיים, המטבוחה מתבשלת לאט עם מלא אהבה ואנחנו ממש מאמינים שאוכל מרגיש את זה".
חג פורים הסתיים ואנו עם הפנים לפסח. אתם תהיו פתוחים במהלך חול המועד?
"בחול המועד פסח אנחנו נצא לחופש, למרות הביקוש האדיר שהולך להיות בשוק, אנחנו שומעים מהשכנים שלנו בשוק שפסח זו תקופה מטורפת. עשינו לא מעט ניסיונות להוציא את המנה ולשלב בין הכשרות לטעם שלא יורד ברמה ולא אהבנו את התוצאה.
אנחנו באמת עובדים קשה בשביל לשמור על השם".